Lezingenserie ‘Hoe blijf je fit?’ in Groningen

GRONINGEN

In het Academiegebouw in Groningen gaat dinsdag 7 november de lezingenserie ‘Hoe blijf je fit?’ van start. In deze reeks bespreken wetenschappers verschillende manieren om aan de gezondheid te werken.

Karin Verelst bijt het spits dinsdag 7 november (20.00 uur) af met de lezing ‘Martial Arts als levenskunst’. Verelst is als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en bestudeert de historische manuscripten waarop de kennis over historische Europese krijgskunst is gebaseerd.

Dubbellezing

Een week later, dinsdag 14 november, staat een dubbellezing geprogrammeerd. Jeska Buhmann geeft de lezing ‘Muziek van kop tot teen’. Rosalie Kühlmann houdt een voordracht met als titel: ‘Muziek als medicijn’. Jeska Buhmann werkt op het Instituut voor Psychoacustica en Elektronische Muziek (IPEM) aan de Universiteit Gent in de afrondende fase van haar promotieonderzoek naar de invloed van muziek op onze (hard)loopbewegingen. Rosalie Kühlmann studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze werkt als promovendus bij de onderzoeksgroep ‘Music as Medicine’ in het Erasmus MC Rotterdam.

Sporten maakt lui

Dinsdag 21 november staat de lezing ‘Sporten maakt lui’ op het programma. Anton Scheurink, hoogleraar neuro-endocrinologie bij het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences, gaat hierin in op slogans als ‘Zitten is het nieuwe roken’ en ‘Better fat and fit than lean and unfit’.
Meer informatie: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen