Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt in Winkelcentrum Paddepoel

GRONINGEN

Winkelcentrum Paddepoel in Groningen is zaterdag 4 november van 11.00 tot 17.00 uur toneel van de Paddepoelster Duurzaamheidsmarkt.

Op deze markt, die is georganiseerd door bewonersinitiatief Paddepoel Energiek en Sam Events 4 U, presenteren aanbieders hun (duurzame) producten.

Duurzaam, lokaal en sociaal

Naast standhouders met biologische producten, zijn ook sociale en duurzame lokale initiatieven vertegenwoordigd. Zo maakt de Buurttaxi van Wijkbedrijf Selwerd zijn opwachting, geeft Buurtrestaurant Bernlef een kijkje in de keuken, zamelt Gered Gereedschap gereedschap in en gebruikt Books4life geld uit de boekenverkoop voor armoedebestrijding. Ook is er ruim aandacht voor duurzame energie: stadsenergiecoöperatie Grunneger Power deelt een plek met wijkinitiatief Paddepoel Energiek en energiedienstverlener Vandebron koppelt gebruikers aan energiebronnen. Verder is er biologisch brood van bakker Van Esch uit het winkelcentrum, Groninger droge worst en Vietnamese hapjes.

Workshops

De Selwerder kunstenaar Jan Reemeijer geeft een workshop recyclekunst. Kinderen kunnen zich tussen 12.00 en 16.00 uur laten schminken door Ivonne Moorlag. Haar collega Gea Koopman laat kinderen zelf kunst maken. Beide dames zijn bekend van de community art-projecten Universum (grote muurschilderingen) en Huisje Boompje Beestje (mozaïekbanken) in Paddepoel. Bij Werkplaats Doedertoe kunnen bezoekers kringloopspullen pimpen, en jongeren kunnen met ideeën, dromen en vragen terecht bij Jimmy’s. Oudere bezoekers kunnen hun vermoeide voeten verwennen door een marktmasseur.

Wijkmemory

Kitty Blühm en Titia Struiving hebben namens Co-creatie Paddepoel een schilderworkshop ' Maak samen een wijkmemory' georganiseerd. Deelnemers maken een tekening van hun toekomstideaal voor Paddepoel. Deze deze gratis workshop wordt gegeven in het WIJS-pand, in de gang tegenover Albert Heijn; van 13.00 tot 13.45 uur en van 15.00 tot 15.45 uur. Van alle (goed gelukte) tekeningen wordt een memoryspel voor de wijk gemaakt.

Auteur

Marc Jansen