‘De weg naar de vrijheid’ in De Oosterpoort

GRONINGEN

Schrijver Jan Brokken en het Berlage Saxophone Quartet staan maandag 13 november met de voorstelling ‘De weg naar de vrijheid’ in De Oosterpoort in Groningen.

In ‘De weg naar de vrijheid’ gaan verhalen en muziek over de zoektocht naar vrijheid hand in hand. Schrijver Jan Brokken draagt passages voor uit zijn boeken ‘In het huis van de dichter’, ‘Baltische zielen’, ‘De Kozakkentuin’ en ‘De gloed van Sint-Petersburg’. De saxofonisten van het Berlage Saxophone Quartet voeren werken uit van Moessorgski, Schulhoff, Pärt, Sjostakovitsj en Eisler. Daarnaast klinkt ‘De Tocht’, een speciaal voor dit programma geschreven werk van de Koerdische componist Hawar Tawfiq, die ooit vanuit Irak zijn weg naar Nederland vond.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen