Stadjersnight ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft voor donderdag 9 november een Stadjersnight georganiseerd. Deze Stadjersnight staat in het teken van de tentoonstelling ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’.

De Stadjersnight is één van de laatste kansen om de tentoonstelling te bekijken; ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ loopt tot en met zondag 12 november. Stadjers hebben die avond bovendien gratis toegang tot de tentoonstelling.

Koffie, vers(ch) gebrand!

‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ vertelt het verhaal van drie eeuwen koffiebranderijen in Noord-Nederland. De expositie toont de koffieblikken van de vele koffiebranderijen, pakken koffie, spaarzegels en reclameslogans. Daarnaast worden de minder bekende Tiktakjurken en het zeldzame Niemeijerspel tentoongesteld, én is de befaamde kraantjespot van Woldring onderdeel van de tentoonstelling.

Stadjersnight

Tijdens de Stadjersnight kunnen museumbezoekers kennismaken met gastconservator Carin van de Wal van museum Het Behouden Blik. Zij vertelt de verhalen van de branderijen. Verder worden herinneringen opgehaald aan branderij Insulinde middenin de stad en zorgt het trio De Tegenvoeters voor een muzikale twist.
De Stadjersnight duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De eerste honderd bezoekers krijgen na afloop een 'schiere kadopuut’.

Auteur

Marc Jansen