Kaartverkoop IDFA in Groningen begonnen

GRONINGEN

De kaartverkoop voor de vijfde editie van de Groninger pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) is begonnen. IDFA in Groningen is dit jaar van donderdag 23 tot en met zondag 26 november.

Het Groninger Forum presenteert tijdens IDFA in Groningen documentaires uit alle windstreken geflankeerd door inleidingen, Q&A’s en nagesprekken met makers. Zo wordt ‘Eric Clapton, Life in 12 Bars’ ingeleid door Dagblad van het Noorden-journalist Eric Nederkoorn. Gaat ‘An Inconvenient Truth’, de nieuwe film van Al Gore, gepaard met een gesprek met mensen van Enie.nl, burgemeester Albert de Hoop van Ameland en poolonderzoeker Maarten Loonen. Zijn bij de vertoning van ‘Doof Kind’ regisseur, hoofdpersoon én een doventolk aanwezig. En leidt Academie Minerva-docent David Stroband de film ‘Beuys’, een levendig monument voor de invloedrijke kunstenaar Joseph Beuys, in.

Openingsfilm

Het IDFA in Groningen wordt donderdag 23 november geopend met de film ‘Instant Dreams’, over de magie van de Polaroid-foto, in aanwezigheid van de regisseur Willem Baptist. In totaal zijn in Groningen dertig titels te zien. Meer informatie: www.groningerforum.nl/events/idfa-in-groningen

Auteur

Marc Jansen