Toos en Henk vieren feest in Het Nederlands Stripmuseum

GRONINGEN

Toos en Henk vieren feest. Het minst glamoureuze duo van Nederland bestaat vijftien jaar. Dat wordt vanaf donderdag 2 november gevierd met een expositie in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

In deze expositiezijn uiteraard veel cartoons te zien. Deze zijn gesorteerd op thema's als 'Toos en Henk praten over politiek', ‘Toos en Henk aan het werk' en 'Toos en Henk worden gezond oud'. Daarnaast worden tekenfilms van het duo vertoond en is te zien hoe een cartoon tot stand komt. Ook is er aandacht voor het schilderwerk van Paul Kusters, de bedenker en tekenaar van Toos en Henk.

Paul Kusters

Paul Kusters (1966) studeerde van 1985 tot 1989 Monumentale Vormgeving en MO-B Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij is sinds 1989 werkzaam als cartoonist. Kusters tekent zes maal per week een actuele Toos en Henk-cartoon, die verschijnt in: Dagblad van het Noorden, BN/ DeStem, De Stentor, De Gooi- en Eemlander, Dagblad De Limburger, Limburgs Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad, PZC, Tubantia en De Gelderlander. Daarnaast maakt hij sinds januari 2007 eveneens zes maal per week een aflevering van de actuele cartoon Babs & Beer voor het Algemeen Dagblad. Ook Babs en Beer zijn in de expositie te zien.
De expositie ‘Toos en Henk vieren feest’ duurt tot 21 januari 2018.

Auteur

Marc Jansen