VRIJDAG zoekt jonge muzikanten voor project ‘Saxmax’

GRONINGEN

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, zoekt jonge muzikanten voor het muzikale project ‘Saxmax’.

Dinsdag 14 november komen ruim duizend kinderen, leerkrachten en andere genodigden in De Oosterpoort bijeen in het kader van Méér Muziek in de Klas. Ook koningin Máxima zal hier bij aanwezig zijn. Het project ‘Saxmax’ beoogt alle gasten een muzikaal welkom te geven. Door met hun instrumenten door het binnenlopende publiek te lopen, ‘herrie te maken op trompet of saxofoon en korte riffs te spelen. En dat allemaal zonder bladmuziek.

Jongeren die blaasinstrument bespelen

Deelname staat open voor jongeren - 16 jaar of jonger - die een blaasinstrument bespelen. Zij kunnen zich tot dinsdag 7 november aanmelden via saxmax@bijvrijdag.nl. Vervolgens wordt maandag 13 november van 15.00 tot 18.00 uur gerepeteerd. Dinsdag 14 november volgt de performance in hal en foyer van De Oosterpoort.
Meer informatie: bijvrijdag.nl/saxmax.

Auteur

Marc Jansen