Dag van Mantelzorg in Hanze Plaza

GRONINGEN

Hanze Plaza in Groningen is vrijdag 10 november toneel van de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en 8 uur per week. Met de organisatie van de Dag van de Mantelzorg willende gemeente Groningen en zorg- en welzijnsorganisaties uit Stad hun waardering laten blijken voor de inspanningen van de mantelzorgers uit de gemeente Groningen. De mantelzorgers worden in Hanze Plaza getrakteerd op een optreden van de band Diep Triest. Vrouwkracht van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering.

Cadeau

Bezoekers kunnen na afloop van de feestavond de verrassingscoupon van de Mantelzorgkaart inleveren voor een cadeau. Vanaf 13 november kunnen mantelzorgers deze coupon ook verzilveren op het mantelzorgspreekuur of via de mantelzorgondersteuner in hun wijk. Mantelzorgers die nog geen Mantelzorgkaart hebben kunnen deze gratis afhalen bij de WIJ Entree in hun wijk of bij het Centrale Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. In de week voorafgaand aan de Dag van de Mantelzorg zijn er ‘ontspanningsactiviteiten’ in de wijken. Speciaal voor jonge mantelzorgers (jonger dan 25 jaar) organiseert Humanitas Groningen een uitje naar de bioscoop.

Auteur

Marc Jansen