Groninger Museum Vrijdagavonden met Bekende Nederlanders

GRONINGEN

Het Groninger Museum presenteert een exclusief vrijdagavondprogramma rond de wintertentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’.

Bekende Nederlanders als Susan Smit, Maarten van Rossem, Wim Pijbes, Pierre Wind, Tijl Beckand en Arjan Postma geven steesds hun eigen invulling aan het thema. Zo wordt de natuur van de Romantiek toegelicht door boswachter Arjan Postma. Wim Pijbes licht toe waarom ons landschap zo schilderachtig is en hoe de Nederlandse schilders ons hebben leren ‘kijken’. Topkok Pierre Wind trakteert de aanwezigen op een romantische proeverij. Hij serveert gerechtjes die alle zintuigen prikkelen. [caption id="attachment_74987" align="aligncenter" width="191"] Pierre Wind. Foto: Groninger Museum[/caption] Tijl Beckand geeft het thema een muzikale invulling: hoe klinkt de Romantiek? Schrijfster Susan Smit bespreekt het innerlijk van de kunstenaar. Ze draagt voor uit eigen werk en gaat in op het zoeken naar je plek in de wereld en wat het betekent om mens te zijn. Ook vertelt ze over de natuur als inspiratiebron en symbool. [caption id="attachment_74988" align="aligncenter" width="191"] Susan Smit. Foto: Paul de Graaf[/caption] Maarten van Rossem sluit de reeks af met zijn betoog: ‘Romantische schilderkunst, nog steeds een guilty pleasure?’. Studenten van het Prins Claus Conservatorium spelen livemuziek geïnspireerd op de Romantiek. Een cocktail bij binnenkomst en een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek maken de avond compleet.
Tickets kosten € 25 per avond. Deze zijn uitsluitend te koop via tickets.groningermuseum.nl.

Auteur

Marc Jansen