Nieuwe BSO in Groningen: SKSG St. Franciscus

GRONINGEN

Stichting Kinderopvang Stad Groningen opent vrijdag 3 november een nieuwe buitenschoolse opvang: SKSG St. Franciscus. Deze bso is gevestigd in St. Franciscus dependance van de St. Michaëlschool aan de Numanstraat in Groningen.

SKSG St. Franciscus is een kleinschalige buitenschoolse opvang die aansluit bij de pedagogische visie van de St. Franciscus. Uitgangspunt in die visie is respect voor de talenten van het kind én de wijze waarop een kind zich ontwikkelt. Kinderen krijgen volop de ruimte om hun talenten in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs te ontwikkelen. Deze aanpak staat bekend als de pedagogiek van Reggio Emilia.

Opening en open huis

SKSG St. Franciscus wordt vrijdag 3 november om 16.00 uur officieel geopend. Vervolgens is het tot 18.00 uur open huis. Kinderen kunnen zich daarbij onder meer uitleven op een discospringkussen, een eigen smoothie fietsen en op de foto met prinses Elsa uit ‘Frozen’.

Auteur

Marc Jansen