Vollemaansloop #10 in Eelde

GRONINGEN

Het terrein van Verslavingskliniek Vossenloo en de bosrijke omgeving van Eelde vormen zaterdag 4 november het decor voor de Vollemaansloop. Dit hardloop-/ wandelevenement is voor de tiende keer georganiseerd door hardloop- en wandelclub Steeds Beter.

Deelnemers kunnen het 5,27 kilometer lange rondjes één tot acht keer lopen; maximaal 42,16 kilometer. Het parcours is met een beton- en schelpenpad bijna geheel verhard en wordt zo goed mogelijk verlicht. De afstand kan individueel of in estafettevorm worden hardgelopen of gewandeld. Estafetteteams van twee tot acht personen kunnen, in allerlei combinaties, de hele afstand afleggen. De tijdlimiet is vijf uur.

Steeds beter

Steeds Beter werd in 2007 opgericht nadat 24 cliënten van Verslavingskliniek Vossenlo hadden deelgenomen aan de Marathon van Groningen. In datzelfde jaar werd de eerste Vollemaansloop gehouden. Om het tienjarig bestaan te vieren, gaat de Vollemaansloop ditmaal gepaard met randactiviteiten. Zo speelt de rockband Recall met frontman Peter Barendsen (18.00 - 19.00 uur én 21.00 - 22.00 uur) en vertelt Klaas Boomsma over z’n verslavingsverleden en het door hem geschreven boekje ‘Ren voor je leven’ en de invloed van hardlopen op zijn leven (19.00 - 19.45 uur).

Start

Om 20.00 uur klinkt voor de hoofdingang van Vossenloo het startschot voor de Vollemaansloop. De finish sluit om 02.00 uur. De inschrijfkosten zijn € 10 per persoon. Deze moeten uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd, ter plekke worden betaald.

Auteur

Marc Jansen