Movies That Matter: ‘Insyriated’ in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 14 november de film ‘Insyriated’ van de Belgische regisseur Phillipe van Leeuw vertoond.

‘Insyriated’ is cen claustrofobische, dwingende film over 24 uur uit het leven van mensen die middenin een oorlogsgebied leven. In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. Er zijn weinig levensmiddelen of water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer. Terwijl een weemoedige opa zich met zijn kleinkind vermaakt en de dochter in haar kamer met haar vriendje flirt, plannen de bovenburen, een jong stel met een baby, een vlucht naar Europa.
Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen