Lezing in Remonstrantse kerk over Mata Hari

GRONINGEN

In de Remonstrantse kerk in Groningen staat donderdag 16 november de Kunst in Zicht-lezing ‘ Margaretha Zelle: meer dan Mata Hari’ geprogrammeerd.

Doeke Sijens, schrijver en algemeen manager van de Openbare Bibliotheek Groningen, vertelt hierin over Mata Hari. Aanleiding is de tentoonstelling ‘Mata Hari – de mythe en het meisje’ in het Fries Museum.

Margaretha Zelle

In deze tentoonstelling zijn honderdvijftig authentieke voorwerpen uit binnen- en buitenland te zien. Aan de hand van deze persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers leren bezoekers Margaretha Zelle kennen, het meisje achter de iconische Mata Hari. Van haar geboortestad Leeuwarden reisde ze naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgde. De tentoonstelling vertelt over haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en het web vol van intriges waarin ze tijdens de Eerste Wereldoorlog verstrikt raakte.
De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: € 12,50. Aanmelden: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of 050 - 318 8651.

Auteur

Marc Jansen