Ontmoeting Joden, christenen en moslims in ‘De Tent van Abraham’

GRONINGEN

Onder de noemer ‘De Tent van Abraham’ staat in Groningen in november een reeks bijeenkomsten geprogrammeerd met Joden, christenen en moslims.

Joden, christenen en moslims lezen in deze bijeenkomst gezamenlijk uit hun heilige boeken Tenach, Bijbel en Koran. Het thema is: ‘Waar bevindt zich de Eeuwige?’. Doel van de bijeenkomsten is dat de deelnemers elkaar én zichzelf beter leren begrijpen. De bijeenkomsten vinden achtereenvolgens plaats in een moskee, een kerk en in een synagoge. Egbert van Veldhuizen, Franklin Roos, Jannet Veenstra, Abdalla Feisal en Esther Rill tekenen voor de inhoudelijke begeleiding.

Aanmelding

De bijeenkomsten zijn op de maandagen 13, 20 en 27 november, steeds van 19.45 tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelding: detentvanabraham@gmail.com. Het maximum aantal deelnemers is twintig; deelname op volgorde van aanmelding.

Auteur

Marc Jansen