Kelly Nyks over macht en rijkdom en het einde van de middenklasse

GRONINGEN

Kelly Nyks is woensdag 8 november te gast bij Studium Generale Groningen. De maker van de documentaire ‘Requiem for the American Dream’ gaat in het Academiegebouw met Lex Hoogduin en Tim Jelfs in discussie over de film.

In ‘Requiem for the American Dream’ bespreekt intellectueel Noam Chomsky hoe de verdeling van macht en rijkdom onder een kleine elite ervoor zorgt dat Amerika tot op het bot verdeeld raakt en hoe daardoor de middenklasse ten onder gaat.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/N0Cfd9YXUSg In het Academiegebouw worden de eerste twintig minuten van deze documentaire getoond, gevolgd door een gesprek onder leiding van Naomi O’Leary met Kelly Nyks, Lex Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen, en Tim Jelfs, assistent professor American Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Aanvang: 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen