Sint Maarten lopen van Martini naar Martini

GRONINGEN

Theatergezelschap Het Houten Huis maakt samen met MartiniPlaza en het Sint Martinus Beraad een bijzondere dag van Sint Maarten.

De drie organisaties zijn op zoek naar ‘ontmoetingen’ in de stad. Ontmoetingen tussen kinderen en volwassenen uit alle windstreken en landen, met als doel met elkaar in gesprek te gaan en verhalen te delen. Daarom hebben ze voor zaterdag 11 november een Sint Maarten-activiteit georganiseerd waarbij alle bezoekers samen eten, zingen, de voorstelling ‘Onbekend Land’ bekijken en met met zelfgemaakte lampionnen een optocht lopen van MartiniPlaza naar de Martinikerk. Daar wacht een kleine tentoonstelling met gedichten gemaakt door schoolkinderen en een soepje.

Oude jas doneren

Omdat Sint Maarten de dag van het delen is, komt Het Houten Huis bovendien in actie voor de allerarmsten. Het theatergezelschap verzamelt zoveel mogelijk jassen die Dorcas (ontwikkelingshulp) en Open Hof (opvang dak- en thuislozen) uitdelen aan mensen die ze goed kunnen gebruiken. De jassen worden zaterdag 11 november verzameld in MartiniPlaza; vanaf 12.00 uur.
Meer informatie/ kaartverkoop: www.hethoutenhuis.org.

Auteur

Marc Jansen