Theatermaker Kees van der Zwaard speelt met Luther

GRONINGEN

Kees van der Zwaard staat donderdag 16 november met zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther’ in de Lutherse kerk in Groningen.

In de muzikale monoloog ‘Hier sta ik’ duikt hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtenwereld van Luther. Die confronteert hij met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Zo ontstaat een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil – voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd. Inde voorstelling is een aparte rol weggelegd voor een computergestuurd draaiorgel, dat Bach en blues laat horen.

Kees van der Zwaard

Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard schreef eerder onder meer ‘AF – terug naar Srebrenica, de monoloog van een Dutchbatter’, succesvol gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Cees Geel. De composities en arrangementen zijn van Hans Hasebos. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep.
De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaartreservering (à 5 euro): secretaris@rvkgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen