Groninger première ‘In Blue’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 18 als maandag 20 november de film ‘In Blue’ vertoond. Deze film van Jaap van der Heusden was nooit eerder in Groningen te zien.

De film gaat over de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin (Maria Kraakman). Zij moet tijdens een vlucht naar Boekarest helpen bij een bevalling. Deze onverwachte gebeurtenis brengt haar uit evenwicht en blijft hardnekkig aan haar knagen. De volgende dag, op weg naar het vliegveld, rijdt Lins taxi de 15-jarige Nicu aan, een weesjongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een merkwaardig intense band tussen de twee, waarbij het niet altijd duidelijk is hoe de verhoudingen liggen. Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen