‘De Kerstvloed’ in Bezoekerscentrum Reitdiep

GRONINGEN

In Bezoekerscentrum Reitdiep van Het Groninger Landschap wordt zondag 19 november de film ‘De Kerstvloed’ vertoond.

Deze film laat het persoonlijke en politieke verhaal zien van een vergeten held. ‘Laat mij de dijken verbeteren, anders wacht Groningen een grote ramp’, waarschuwt Thomas van Seeratt in 1717. De provincie hoont zijn woorden weg. Een half jaar later snijdt de kleine Dirkje een kerstster aan een tak. Samen met haar familie verheugt ze zich op kerstavond. Die nacht breekt een stormvloed de dijken. Thomas van Seeratt krijgt gelijk: de Ommelanden en de Stad lijden grote verliezen. Dirkje drijft verloren rond. Aan Van Seeratt de historische taak de ramp te bestrijden. Sinds Thomas van Seeratt de dijken verbeterde, is Groningen nooit meer overstroomd.
Aanvang: 14.00 uur. Entree: 2,50 euro (beschermers: 2 euro).

Auteur

Marc Jansen