Debatwedstrijd voor jongeren in provinciehuis in Groningen

GRONINGEN

In het provinciehuis in Groningen wordt donderdag 23 november de Groninger Debatwedstrijd gehouden.

Scholieren, studenten en andere jongeren debatteren hierin over provinciale en landelijke thema’s. Dit onder toeziend oog van een jury bestaande uit Statenleden en professionele debaters.

Kennismaken met provinciale politiek

De debatwedstrijd in in samenwerking met Stichting Groninger Politiek Jongeren Kontact (GPJK), Studenten Organisatie Groningen (SOG) en Kalliope georganiseerd door Provinciale Staten van Groningen. De debatwedstrijd richt zich in het bijzonder op jonge Groningers van alle opleidingsniveaus die nog niet actief zijn bij een politieke jongerenorganisatie. De Staten zien de debatwedstrijd als een leuke en laagdrempelige manier om jongeren kennis te laten maken met de provinciale politiek.

Aanmelding

Jonge mensen uit Stad en Ommeland kunnen zich via Facebook aanmelden voor deelname aan het debat (individueel of als team) of voor een plek in het publiek. Deelname is gratis. De debatwedstrijd vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis. De deuren gaan om 19.30 uur open. De uitslag wordt om 23.00 uur bekendgemaakt. Na afloop kan worden nagepraat met Statenleden.

Auteur

Marc Jansen