Deuren repetitielokaal open bij theatermaker Eline Arbo

GRONINGEN

De deuren van het repetitielokaal van Theater de Machinefabriek in Groningen gaan vrijdag 17 en zaterdag 18 november open voor een presentatie van het maakproces van de voorstelling ‘Monte Verità’ van Eline Arbo.

‘Monte Verità’ is de eerste voorstelling die de jonge, geëngageerde en talentvolle theatermaker Eline Arbo maakt onder de vlag van het talentontwikkelingstraject NNT RAW.

Monte Verità

Begin twintigste eeuw vluchtte een groep jonge kunstenaars, anarchisten en idealisten naar een kleine berg in Zwitserland om daar een alternatieve gemeenschap op te richten: de Monte Verità (Berg der Waarheid). Het groeide uit tot een toevluchtsoord voor allerhande radicale vernieuwers, die een alternatief zochten voor het verstedelijkte, geïndustrialiseerde en kapitalistische Europa. Ze vonden elkaar in hun gemeenschappelijke overtuiging, maar vonden nooit het compromis dat nodig is om iets nieuws te creëren. Dit riep bij regisseur Eline Arbo de volgende vragen op: hoe breng je een paradijs in de praktijk; en moet je radicaal zijn om verandering teweeg te brengen? In een speelse, fysieke en muzikale voorstelling ontleedt Eline Arbo daarom pogingen tot maatschappelijke verandering en de valkuilen die achter alle grote ideeën schuilgaan.

Eline Arbo

[caption id="attachment_75412" align="alignright" width="120"]Eline Arbo. Foto: Steef Fleur Eline Arbo. Foto: Steef Fleur[/caption] Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø in Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam. De komende twee jaar gaat Eline Arbo een talentontwikkelingstraject in, een samenwerking tussen het NNT en Toneelschuur Producties. Haar eerste voorstelling bij de Toneelschuur kreeg afgelopen september lovende recensies. Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie en tickets: www.nnt.nl/raweline.

Auteur

Marc Jansen