Capella Groningen met ‘Wonderen van Sinterklaas’ in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Capella Groningen staat zaterdag 25 november met het programma ‘Wonderen van Sinterklaas’ in de Der Aa-kerk in Groningen.

Onder leiding van vaste dirigent Merlijn Wackers wordt hierin een groot deel van de oudst overgeleverde meerstemmige muziek over de heilige Nicolaas bij elkaar gebracht. Met werk van onder anderen Dufay, Lassus en Taverner. Ook staat werk van Nederlandse bodem geprogrammeerd: een motet van de Amersfoortse componist Jan Tollius en een gezang uit een Utrechts handschrift van rond 1500. De renaissancetrombonisten Santiago Casalta Ripollés en Fabio De Cataldo verlenen hun medewerking aan dit programma. Bovendien gaat verhalenverteller Kaj van der Plas op geheel eigen wijze in op enkele van de oude legendes over Sint Nicolaas. Aanvang: 20.15 uur. Kaartreservering: reserveringen@capellagroningen.nl of 050-3095698.

Auteur

Marc Jansen