Duo-expositie en Schuberts ‘Winterreise’ in De Harmonie

GRONINGEN

In Sociëteit De Harmonie in Groningen wordt vrijdag 24 november een duo-expositie geopend met als thema ‘Licht’. Twee dagen later, zondag 26 november’, worden er liederen uit de Schuberts cyclus ‘Winterreise’ ten gehore gebracht.

De duo-expositie, die vrijdag 24 november om 17.30 uur geopend wordt, toont werken van Jolanda Kieneker en Claartje van der Linden. De twee beeldende kunstenaars laten in hun olieverf-werken nadrukkelijk mensen, bloemen en het thema ‘Licht’ naar voren komen. In het werk van Jolanda Kieneker speelt de mens van klein tot groot de hoofdrol. Haar portretten in olieverf kenmerken zich door een licht palet en een losse verftoets waarmee zij een poëtische sfeer weet te scheppen. Claartje van der Linden laat centraal staan hetgeen anderen en haarzelf dierbaar is. Thema’s die vaak terugkomen zijn bloemen, mensen en licht. De beeldend kunstenaar beschrijft haar stijl als ‘variërend van vlot en flink in de verf tot glad, zorgvuldig opgebouwd en gedetailleerd in opzet en uitwerking’.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_75447" align="aligncenter" width="302"] ‘Bloemen’ van Claartje van der Linden.[/caption]
De expositie loopt tot en met 22 februari 2018.

Winterreise

Zondag 26 november (aanvang: 14.00 uur) brengen Antje van der Tak (zang), Pim Luiten (zang), Floris van der Tak (cello) en Pim van Dijk (piano) werken uit Franz Schuberts liederencyclus ‘Winterreise’ ten gehore. De liederen zijn een twee-eenheid van gedichten van Wilhelm Müller en de noten van Frans Schubert. Schubert schreef ongeveer zeshonderd liederen, waarvan slechts vijftig tot honderd echt bekend zijn geworden.
Het concert is gratis.

Auteur

Marc Jansen