Lezing Bertus Fennema over architect A.Th. van Elmpt

GRONINGEN

Bertus Fennema geeft woensdag 22 november in het gebouw van RHC Groninger Archieven in Groningen een lezing over de Groninger architect A.Th. van Elmpt.

Bertus Fennema is schrijver van een boek over de architect Antonius Theodorus van Elmpt: ‘Groninger toparchitect A.Th. van Elmpt’. Uit onderzoek voor dit boek kwam Van Elmpt tevoorschijn als een grote persoonlijkheid, die behalve als architect ook maatschappelijk en binnen de katholieke gemeenschap actief was, en veel gezag en draagvlak had.

Rijksmonument

De architect A.Th. van Elmpt ontwierp een indrukwekkend aantal gebouwen en was betrokken bij diverse verbouwingen van winkelpanden in de binnenstad van Groningen. Direct aan het begin van zijn carrière tekende hij al gebouwen, die later de status van Rijksmonument zouden krijgen. Bekend zijn vooral Huize Tavenier aan de Ubbo Emmiussingel en het Oude R.K. Ziekenhuis aan de Verlengde Hereweg.
De lezing, die is georganiseerd door de Vereniging Stad & Lande, de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Groningen en het RHC Groninger Archieven, begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen