NNO speelt samen met Dweezil Zappa

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest speelt donderdag 30 november in De Oosterpoort in Groningen samen met Dweezil Zappa.

Dweezil Zappa speelt in dit concert een rol als componist en gitaarsolist. Het programma is bovendien een eerbetoon aan Dweezils vader Frank.

Frank Zappa

Frank Zappa (1940 – 1993) laat zich niet vangen in één omschrijving, programma, boek of documentaire. Autodidact, workaholic met een enorme passie voor muziek, commentator van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, vrijdenker, filmmaker, tekstschrijver, producer, gitarist, bandleider, zakenman, vader, echtgenoot, vriend, soms vijand maar bovenal componist.

Orkestwerken beide Zappa’s

Het NNO presenteert – in samenwerking met NTR | CoLive! - een aantal Nederlandse premières van orkestwerken van beide Zappa's. Het is eveneens de eerste keer dat Dweezil Zappa zich als solist bij een orkest als het NNO presenteert. Dirigent: Hans Leenders. Presentator: Co de Kloet.
Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen