IMAKA-lezing over Arctische klimaatverandering en metingen van luchtvervuiling

GRONINGEN

Richard Bintanja geeft maandag 27 november een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA.

De aan het KNMI en de RUG verbonden Richard Bintanja bestudeert het polaire klimaat door middel van waarnemingen en klimaatmodellen. Hij richt zich tegenwoordig met het klimaatmodel EC-Earth op klimaatveranderingen in het Arctische gebied. Hij was tevens (mede)eindredacteur van het recent uitgegeven boek ‘Door de kou bevangen: 50 jaar Nederlands onderzoek in de poolgebieden’.

Lezing

In zijn IMAKA-lezing gaat Bintaja voor de pauze in op het Arctische klimaat en vooral de veranderingen daarin. Na de pauze wordt ingezoomd op de situatie op Spitsbergen, aan de hand van resultaten van onderzoek tijdens de Scientific Expedition Edgeøya Svalbard in de zomer van 2015.
De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2 euro.

Auteur

Marc Jansen