Lezingen bij expositie 'Papier ontvouwd' in GRID

GRONINGEN

Vijf studenten geven zondag 26 november in GRID, Grafisch Museum Groningen een lezing in/ bij de expositie ‘Papier ontvouwd. Groningers en hun papier’.

Deze tentoonstelling is mede samengesteld door studenten van de Faculteit Geschiedenis van de RUG. Vijf van hen geven zondag 26 november presentaties in hun onderdeel van de tentoonstelling. Giel Maan vertelt over de functie van watermerken, die sinds de dertiende eeuw als handelsmerk werden gebruikt. Frank Birkenholz vertelt over de invloed van de VOC in Groningen op het gebruik van papier én verfijnde Aziatische schrijfwaren. Sven Gins verhaalt over de papieren netwerken die studenten onderhielden via zogenaamde Alba amicorum (vriendenboekjes). Sander Ootjers en Frank Smit gaan in op de productie van papier uit respectievelijk lompen en stro.

Verlengd

De presentaties beginnen om 14.30 uur. De tentoonstelling ‘Papier ontvouwd. Groningers en hun papier’ is verlengd tot en met zondag 7 januari 2018; de expositie zou tot en met 18 september duren. In de winkel van GRID is de gelijknamige catalogus te koop.

Auteur

Marc Jansen