Oud-wielrenner Hennie Kuiper in ‘Naked Lunch’

GRONINGEN

Oud-wielrenner Hennie Kuiper is donderdag 23 november te gast in ‘Naked Lunch’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

Hennie Kuiper schuift bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een stevige lunch en een goed gesprek over over de liefde voor boeken, kunst, muziek en films.

Hennie Kuiper

Hennie Kuiper is nog steeds de enige Nederlander die de vier wielerklassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije won. Verder won hij onder meer een gouden plak op de Olympische Spelen van 1972 en werd hij tweemaal tweede in de Tour de France. In het recent verschenen (lijvige) boek 'Kampioen Wilskracht' wordt met tekst en foto's teruggeblikt op Kuipers zijn leven in Twente en zijn grote sportieve prestaties.
‘Naked Lunch’ duurt van 12.15 tot 13.15 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen