Tentoonstelling ‘RE-STRUCTIONS’ in SIGN

GRONINGEN

In SIGN in Groningen wordt zondag 26 november de expositie ‘RE-STRUCTIONS’ geopend. Jelle Jongmans tekent om 16.00 uur met zijn performance ‘Rhythmic Displacement’ voor de openingshandeling.

De expositie ‘RE-STRUCTIONS’ toont werk van de kunstenaars Jelle Jongmans, Nicholas Riis, Philippe Wolthuis en Jip de Beer.

Jelle Jongmans

Jelle Jongmans (1991) gebruikt in zijn sculpturen en installaties de expressieve mogelijkheden van het menselijk lichaam in zijn werk. Hij focust daarbij op de informatie die een bepaalde beweging of fysieke ervaring brengt in relatie tot een omgeving of plek. Jelle Jongmans is afgestudeerd in 2016, HKU Utrecht.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_75467" align="aligncenter" width="215"] Voorbeeld van het werk van Jelle Jongmans.[/caption]

Nicholas Riis

Nicholas Riis (1987) maakt hyper esthetische, gecomprimeerde, symmetrische, compacte beelden die samengesteld zijn uit gebruiksvoorwerpen. Vaak lichaamsgerelateerd, zoals knie- en scheenbeschermers, spanbanden, jarretelles, korsetten, verzorgingsproducten, die soms sanitaire hygiënische, beschermende connotaties hebben. Deze onderdelen tast Riis niet in hun oorspronkelijke vorm aan, maar hij verheft ze in hun samenstelling tot monumentale sculpturen. Nicholas Riis is in 2017afgestudeerd aan het Piet Zwart Intituut (Fine Art) in Rotterdam.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_75468" align="aligncenter" width="430"] Voorbeeld van het werk van Nicholas Riis.[/caption]

Philippe Wolthuis

Philippe Wolthuis (1979) werkt vanuit zijn fascinatie voor architectonische constructies en de relatie met de omgeving. Een zoektocht naar de essentie van de vorm en naar de betekenis van het maken zelf, is het beginsel van zijn fundamentele kunst. Zijn werk, speciaal voor SIGN, is een uitstalling van zelfgemaakte gereedschappen/ instrumenten in een op de ruimte gerichte constructie die daardoor een interieurkwaliteit krijgt. Deze ‘gebruiksvoorwerpen’ hebben geen functie behalve dat ze zichzelf of een compositie binnen de installatie in stand houden. Philippe Wolthuis is afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_75466" align="aligncenter" width="431"] Voorbeeld van het werk van Philippe Wolthuis.[/caption]

Jip de Beer

Jip de Beer (1992) is een kunstenaar die zich beweegt op de grens van kunst en wetenschap. Hij is gefascineerd door automatisering en probeert zijn artistieke werk(houding) te optimaliseren door te programmeren. Jip de Beer houdt ervan zijn werk helder en gestructureerd te presenteren: ondersteund door zogenaamde keynote-speeches waarin de onderliggende thema’s naar voor voren komen. Zo maakt hij onder de titel Web Spaces, architectonische modellen/ prints van websites zoals Facebook, Google en BoingBoing; van materialen als goud of oxiderend brons. Voor de tentoonstelling in SIGN heeft Jip de Beer zeven Web Spaces van bedrijven in de nabije omgeving van SIGN gecreëerd.
De expositie loopt tot en met 23 december 2017.

Auteur

Marc Jansen