Noorderzon in 2018 weekje later

GRONINGEN

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt in 2018 (eenmalig) een week later plaats dan normaal. Het festival maakt daarmee ruimte voor het programma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 in augustus.

Noorderzon geeft het noordelijke publiek graag de mogelijkheid om zowel het evenement bij de 'buren' als de 28ste editie van Noorderzon te kunnen meemaken. Noorderzon 2018 zou van 16 tot en met 26 augustus plaatsvinden; dat wordt van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018. Noorderzon sluit daarmee de zomervakantie van de regio noord af.

Culturele Hoofdstad

Nederland heeft in de afgelopen 35 jaar twee keer eerder de Culturele Hoofdstad van Europa mogen leveren; Amsterdam in 1987 en Rotterdam in 2001. Leeuwarden-Fryslân is in 2018 naast Valetta op Malta de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten zij zien hoe Friezen het leven vieren, waaronder op 17, 18 en 19 augustus ‘De Reuzen’ van het Franse straattheatergezelschap Royal Deluxe.
Meer informatie: www.friesland.nl.

Auteur

Marc Jansen