Science Café in Noorderlicht Fotogalerie

GRONINGEN

In Noorderlicht Fotogalerie in Groningen wordt donderdag 23 november een Science Café gehouden. Kunstenaars, wetenschappers én publiek praten hierin over wetenschap als inspiratiebron voor de kunst.

Hoe kan een kunstenaar abstracte wetenschap zo visualiseren dat het publiek overtuigd raakt? Hoe kunnen ze verrassen door onderzoek in een esthetische en aantrekkelijke manier te presenteren?

NUCLEUS

Alex van den Berg gaat in dit Science Café in gesprek met een aantal van de kunstenaars en wetenschappers die meewerken aan de Noorderlicht Manifestatie 2017: NUCLEUS. De Britse fotograaf Marcus Lyon licht zijn project ‘Optogenome’ toe. Hij brengt in dit project moderne laboratoria in beeld. De Braziliaanse visual artist Otavio Schipper en muzikant Sergio Krakowski laten zien hoe ze wetenschappelijk onderzoek, zoals kunstmatige intelligentie, computationele muziektheorie, elektro-engineering en neurowetenschappen, gebruiken om complexe geluids- en lichtinstallaties te maken. Zij presenteren hun project ‘Smoking Mirror’, dat de verbinding belicht tussen mentale activiteit en bewustzijn van het lichaam in de ruimte. Zij werken als artists in residence binnen het project KLAS ((Knowledge Link through Art and Science). De Groningse wetenschappers Lucy Avraamidou en Jan Kok reageren op de kunstprojecten en op de tentoonstelling NUCLEUS in haar geheel.
Dit Science Café, dat is georganiseerd door Studium Generale Groningen, begint om 16.30 uur. De voertaal is Engels.

Auteur

Marc Jansen