Vismarkt finishplaats Healthy Ageing Tour 2018

GRONINGEN

De Vismarkt in Groningen vormt in 2018 het decor voor de grote finale van de Healthy Ageing Tour.

Deze rittenkoers voor elite- en junior vrouwen is bovendien opgewaardeerd naar een 2.1-status. Verder wordt een wedstrijd voor paracyclists (mindervaliden) aan het programma toegevoegd. De Healthy Ageing Tour wordt donderdag 5 april afgetrapt met een omloop door het Westerkwartier. De deelneemsters rijden een ronde van circa 100 kilometer door de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn. De etappe wordt afgesloten met omlopen rond Grootegast. Vrijdag 6 april staat een dubbele rit op het programma. In de ochtenduren staat een Oldambt-omloop met start en finish in het centrum van Winschoten geprogrammeerd. ‘s Middags staat een tijdrit met start en finish in Stadskanaal op het programma. Zaterdag 7 april is een Hogeland-omloop voorzien. Met éen grote ronde door gemeenten Winsum, De Marne, Bedum en Eemsmond, met start en finish in Winsum. Zondag 8 april is de grote finale in Groningen, met start en finish op de Vismarkt. In de provinciehoofdstad wordt op een ronde van 8 kilometer de afsluitende etappe verreden. Deze etappe voert onder meer door het Noorderplantsoen.

Junior-vrouwen

Net als in voorgaande jaren, zijn ook de junior-vrouwen onderdeel van de Healthy Ageing Tour. Dit keer rijden zij de laatste drie dagen. Zij krijgen daarmee de omlopen voorgeschoteld in Winschoten, Winsum en Groningen. Ze strijden op dezelfde parcoursen als de elite-vrouwen. Net als de paracyclists zullen doen op de woensdag, donderdag en vrijdag.

Gezondheidsplein

In elke start-/ finishplaats wordt onder regie van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) een gezondheidsplein opgebouwd.

Auteur

Marc Jansen