Discussieavond over circulaire economie

GRONINGEN

D66 Groningen heeft voor donderdag 23 november een discussieavond over de circulaire economie georganiseerd. Plaats van handeling is de doopsgezinde kerk in Groningen.

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. In de doopsgezinde kerk gaan experts, ondernemers en inwoners van Groningen in gesprek over de kansen die het streven naar een circulaire economie biedt. De focus ligt daarbij op de kansen voor de werkgelegenheid.

Experts

De aanwezige experts en ondernemers zijn hoogleraar Regionale Arbeidsmarkt Jouke van Dijk (RUG), Marco Agema, lid van de raad van toezicht van Noorden Duurzaam en bestuurslid van Planet3po, gedeputeerde Fleur Gräper, CEO Wiebo Vaartjes van BioPack Appingedam en managing director Elwin ter Horst van Powerfield. De gespreksleider is David van der Meer van Groningen Seaports.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen