Lezing ‘Je brein de baas’ in Academiegebouw

GRONINGEN

In het Academiegebouw in Groningen staat woensdag 29 november de lezing ‘Je brein de baas’ geprogrammeerd.

Neuropsycholoog André Aleman laat hierin zien dat het menselijk bewustzijn ons gedrag stuurt. Hij doet dat aan de hand van zijn nieuwe boek ‘Je brein de baas’ en nieuwe inzichten uit de hersenwetenschap. Jacob Jolij treedt op als coreferent. Hij plaatst kritische kanttekeningen bij Alemans betoog.

André Aleman

André Aleman is hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij doet onderzoek naar waarneming, emotie en cognitieve controle bij mensen met psychiatrische problemen en bij ouderen met geheugenachteruitgang. In 2006 ontving hij de European Young Investigator Award van de European Science Foundation voor zijn onderzoek. In 2017 werd hij benoemd tot lid van de KNAW. Zijn boek ‘Het seniorenbrein’ was een bestseller en is in negen talen vertaald.

Jacob Jolij

Jacob Jolij is universitair docent psychologie aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Met technieken als EEG (hersengolven) en magnetische hersenstimulatie (TMS) onderzoekt hij de invloed van wat mensen geloven en voelen op hoe ze de wereld waarnemen.
De lezing, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen en Van der Velde Boeken, begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen