Red Hot Chilli Pipers naar Rapalje Zomerfolk Festival 2018

GRONINGEN

Red Hot Chilli Pipers, de beroemdste doedelzakband ter wereld, maakt in 2018 zijn opwachting op het Rapalja Zomerfolk Festival in het Groninger Stadspark. Dit festival beleeft zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 zijn zesde editie.

De Schotse formatie Red Hot Chilli Pipers heeft ongelooflijke hoogten bereikt met haar baanbrekende samensmelting van traditionele Schotse muziek en rock-/ pop-hymnes die ze met trots 'bagrock' noemen. Sinds zijn oprichting heeft de band gitaren, keyboards, drums en hun doedelzakken gecombineerd om dit 'bagrock'-geluid te creëren.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/9YdkolAEHj4

David Myles

David Myles, doedelzakspeler bij de Nederlandse folkband Rapalje en organisator van het tweedaags Rapalje Zomerfolk Festival, is dolenthousiast. “Dit is een van de grootste namen uit de folkscene.Dat wij de Red Hot Chilli Pipers hebben weten te boeken is een droom die uitkomt. Vandaar dat we dit nieuws ook niet meer voor ons konden houden en nog voor de voorverkoop begint wilden vertellen.” De voorverkoop voor Zomerfolk start vrijdag 1 december om 11.00 uur via www.zomerfolk.nl. Red Hot Chilli Pipers is geboekt voor zondag 10 juni.

Auteur

Marc Jansen