Solo-expositie Rosa Everts in galerie with tsjalling:

GRONINGEN

In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 25 november de solo-expositie ‘Unknown content’ van Rosa Everts geopend.

De expositie toont nieuwe werken uit verschillende series van Rosa Everts, zoals ‘Display’ (lege etalages), ‘Unknown Content’ (ingepakte dozen in lege ruimtes) en ‘The Newspaper series’ (tafelbladen) getoond. Daarnaast heeft de kunstenaar met een serie muurschilderingen een ingreep gedaan in de ruimte van de galerie.

Afwezigheid, leegte en onzichtbaarheid

Rosa Everts onderzoekt in haar werk thema’s als afwezigheid, leegte en onzichtbaarheid. Ze probeert deze concepten te vangen in schijnbaar onderwerploze fototekeningen en installaties. Daarbij houdt ze de onderwerpen zo klein en onbelangrijk mogelijk: een tafelblad waarop alleen blanco papieren liggen, een vloer bezaaid met snippers, een ruimte waarin alleen ingepakte dozen te zien zijn, de etalage van een leegstaande winkel.
‘Unknown Content’ loopt tot en met 23 december 2017.

Auteur

Marc Jansen