Tryater met twee voorstellingen in Grand Theatre

GRONINGEN

Tryater staat donderdag 30 november met de voorstelling ‘Wat jo wolle’ en vrijdag 1 december met ‘Elkenien is in prutser’ in het Grand Theatre in Groningen.

‘Wat jo wolle’ is moderne revue met veel humor en een snelle schakeling tussen emoties en sketches. Geïnspireerd door alle opvattingen en ideeën van het publiek zoeken de vier acteurs op een komische manier naar de ingrediënten voor de ideale theateravond. Als uit een toverdoos worden de scènes neergezet. Regisseur Tatiana Pratley: “’Wat jo wolle’ gaat voor mij over hoe ingewikkeld het kan zijn dat wij mensen allemaal iets willen, en hoe zeer het de moeite waard blijft om, ondanks dat gegeven, met elkaar te zoeken naar een manier om bij elkaar te komen. Ik geloof dat iedere poging in wezen de moeite waard is. Niet alleen de poging om een ideale theateravond vorm te geven, maar ook het streven naar een ideale vorm van samenleven.” Acteurs in ‘Wat jo wolle’ zijn Lourens van den Akker, Aly Bruinsma, Nynke Heeg en Ali Zijlstra. Sacha Zwiers is verantwoordelijk voor de vormgeving, de muziek is van Hilbrandt en Nina Thunnissen is de dramaturge van ‘Wat jo wolle’.

Elkenien is in prutser

Een dag later speelt Tryater zijn nieuwe voorstelling ‘Elkenien is in prutser’. Deze voorstelling gaat over de zoektocht van een generatie (in Friesland).
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_75609" align="aligncenter" width="433"]Scène uit 'Elkenien is in prutser'. Foto: Moon Saris Scène uit 'Elkenien is in prutser'. Foto: Moon Saris[/caption] Vijf jonge acteurs staan symbool voor de zoektocht van een generatie (in Friesland), die de juiste beslissingen willen nemen. Geen voorstelling is hetzelfde. Geïnspireerd door de dag, de locatie en het publiek, is elke avond een première. Een aantal scènes is uitgewerkt, verder halen de acteurs inspiratie uit hun fantasie, hun leven, dromen, verwachtingen en angsten. Begin- en eindtijd van de voorstelling staat vast; wat daar tussen gebeurt, is afhankelijk van het moment. ‘Elkenien is in prutser’ is een voorstelling van Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Raymond Muller, Eline de Vries, Brecht Wassenaar en Ira Judkovskaja.
Meer informatie: Tryater.nl.

Auteur

Marc Jansen