Help-Portrait bij Noorderpoort in Stad

GRONINGEN

Studenten van Noorderpoort stellen zaterdag 2 december hun talent en vakmanschap beschikbaar voor het internationale benefietevenement Help-Portrait.

Tijdens Help-Portrait slaan fotografen, haarstylisten, kappers en make-up-artiesten over de hele wereld de handen ineen. Zij bezorgen mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een blijvende herinnering in de vorm van een professionele portretfoto. Mensen die het financieel niet ruim hebben, of op een andere manier hulpbehoevend zijn, kunnen deze dag gratis een portretfoto laten maken.

Jeremy Cowart

Amerikaanse celebrityfotograaf Jeremy Cowart is in 2008 gestart met Help-Portrait. Na het grote succes in de Verenigde Staten werd het al snel door andere werelddelen opgepakt. Help-Portrait is inmiddels in meer dan zestig landen actief. Voor de editie in Nederland is fashionfotograaf Frank Doorhof de initiator.

Noorderpoort

Studenten van Noorderpoort gaan voor de tweede keer voor dit goede doel aan de slag. Studenten die een opleiding in de richting van uiterlijke verzorging en kappen volgen, verzorgen het haar en de visagie. Fotografiestudenten zijn verantwoordelijk voor het schieten van de portretfoto’s.
Help-Portrait vindt zaterdag 2 december plaats bij Noorderpoort Kunst & Multimedia aan de Verzetsstrijderslaan 2 in Groningen. Het evenmeent duurt van 10.30 tot 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen