Provinciaal Jeugddebat Groningen in provinciehuis Groningen

GRONINGEN

In het provinciehuis in Groningen staat woensdag 29 november het Provinciaal Jeugddebat Groningen geprogrammeerd.

Groninger jongeren gaan in debat met Statenleden als Laura Dijkstra (VVD), Marjan Heidekamp (CDA) en Fredric Geijtenbeek (ChristenUnie). De jonge debaters confronteren de Statenleden met hun meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, waaronder toerisme, energie, autonoomvervoer en milieu. Het debat wordt voorgezeten door commissaris van de koning René Paas.

Nationaal Jeugddebat

Van de deelnemende jongeren worden twaalf geselecteerd voor deelname aan het 23ste Nationaal Jeugddebat in april 2018 in de Tweede Kamer in Den Haag. De organisatie is in handen van jongerennetwerk NJR in samenwerking met de provincie Groningen.
Meer informatie: www.jeugddebat.nl www.njr.nl

Auteur

Marc Jansen