Zonta Groningen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

GRONINGEN

Zonta Groningen 1991 deelt zaterdag 25 november tussen 12.00 en 14.00 uur gele rozen uit op de Museumbrug in Groningen.

De Groninger Zonta-vrouwen doen dit in het kader van de wereldwijde actie ZONTA SAYS NO to Violence Against Women.

Gele rozen

Zonta Groningen geeft met het uitdelen van gele rozen steun en aandacht aan een belangrijk aspect van de servicedoelen van Zonta wereldwijd: tegengaan en verminderen van geweld tegen vrouwen. Gele rozen staan symbool voor Zonta.

Zonta

Zonta International is een netwerk van actieve en ambitieuze vrouwen met een zelfstandig beroep of leidinggevende positie in hun beroep. Zonta werkt aan de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld. Zonta Groningen 1991 is een van de netwerkleden.

Auteur

Marc Jansen