‘Buitendijks’: lofzang op het Groninger landschap

GRONINGEN

In de Lutherse kerk in Groningen wordt zaterdag 2 december de liederencyclus ‘Buitendijks’ uitgevoerd. Dit is een lofzang op het Groninger landschap, gevat in muziek, woord en beeld.

Fetze Pijlman schreef twaalf gedichten over het Groninger landschap. Componist Frans Vuursteen componeerde hier muziek op. Resultaat: de liederencyclus ‘Buitendijks’. De uitvoering ‘Buitendijks’ bestaat uit filmische beelden van de dichter die zijn werk voordraagt, ondersteund door impressies van het Groninger landschap, en de uitvoering van de liederen door sopraan Francine van der Heijden en het trio Triptychon, bestaande uit NNO-soloklarinettist Joost van Rheeden, NNO-solocelliste Noëlle Weidmann en pianiste Nynke Eekhof. Na de pauze wordt de Tweede Symfonie van Ludwig van Beethoven uitgevoerd. Dit in een voor deze gelegenheid door Frans Vuursteen gemaakte bewerking. Het gehele project wordt uitgevoerd onder auspiciën van de Stichting Uit de Kunst uit Zuidhorn.
Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie/ reservering: www.uitdekunst-zuidhorn.nl.

Auteur

Marc Jansen