‘Detroit’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 2 én maandag 4 december de Amerikaanse film ‘Detroit’ vertoond. Deze film van Kathryn Bigelow is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Detroit, zomer 1967. Door raciale spanningen mondt een enkel incident uit in heftige rellen en uiteindelijk vallen er gedurende vijf dagen 43 doden en bijna tweeduizend gewonden. De kern van de film is gericht op een specifiek voorval, met dodelijke afloop, dat tijdens het oproer plaatsvond in het Algiers Motel. Meerdere Afro-Amerikanen werden hier belaagd en geïntimideerd door de (blanke) politie en leden van de National Guard. De zwarte, onafhankelijke beveiliger Melvin Dismukes (John Boyega) raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.
Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen