Inburgeraars en mbo’ers maken samen muzikale theatervoorstelling

GRONINGEN

Het restaurant van het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen vormt donderdag 30 november het decor voor de première van ‘Burgeren’. Dit is een muzikale thatervoorstelling, gemaakt door inburgeringscursisten en mbo-studenten van het Alfa-college.

‘Burgeren’ gaat over zeilmeisje Laura, dat rond de wereld wil varen. Ze vertrekt vanuit Nederland en treft onderweg reizigers uit onder andere Syrië, Afghanistan en Eritrea. Deze ontmoetingen leiden tot misverstanden en opheldering, argwaan en verwantschap. Maar ook tot begrip en honger om elkaar beter te leren kennen. ‘Burgeren’ is een muzikale en cabareteske theatervoorstelling met zang en dans, onder regie van Gabriëlle Glasbeek. Studenten en medewerkers van verschillende opleidingen van het Alfa-college doen mee.

Oefenen met de Nederlandse taal

Het theaterproject was in eerste instantie bedoeld voor inburgeringscursisten, om te oefenen met de Nederlandse taal. Al snel werd duidelijk dat de deelnemers over en weer veel van elkaar konden leren. Men vond elkaar in humor en muzikaliteit. De voorstelling wordt dit schooljaar op meerdere locaties van het Alfa-college gespeeld, in het kader van het vak Burgerschap. De voorstelling wordt omlijst door foto’s van Mahmod Alkharat, bekend van het project ‘Humans from Nowhere’.

Première met proeverij

De première van ‘Burgeren’ is op donderdag 30 november om 17.30 uur. Toegang:gratis. Na afloop is er een internationale proeverij met hapjes uit alle windstreken. Wie de proeverij wil bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden via secretariaat.edu.gron@alfa-college.nl.

Auteur

Marc Jansen