Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Oosterpoort in Groningen is woensdag 6 december toneel van ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.

Samen met de Haagse band The Clarks en de zangers van The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds en The Motions zoekt Johan Derksen nog eenmaal de oude fans op in het theater. "Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, stelt Derksen. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel." Voor en na de voorstelling stelt Museum Rockart een expositie op, bestaande uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren ‘50 tot heden. Kaartverkoop: www.pioniersvandenederpop.nl www.de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen