‘My bloody family’ in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Meeuw Jonge Theatermakers staat donderdag 30 november met de voorstelling ‘My bloody family’ in Stadsschouwburg Groningen.

Deze voorstelling is gebaseerd op de klassieker ‘De Oresteia’, maar is allesbehalve muf of ouderwets. Regisseur Carlo Scheldwacht bewerkte de 2500 jaar oude Griekse tragedie in een glasheldere voorstelling met tien jonge spelers. ‘De Oresteia’ gaat over wraak: een vader doodt zijn dochter. Dus doodt de moeder de vader. Dus wreekt de zoon de vader en maakt zijn moeder koud. Maar als iedereen die een klap uitdeelt er ook een verdient, waar houdt het dan op? ‘De Oresteia’ gaat ook over rechtspraak. Wanneer is iemand schuldig of onschuldig? En doen de omstandigheden er eigenlijk toe?

Meeuw Jonge Onderzoekers

Rondom de voorstelling zijn Meeuw Jonge Onderzoekers in bedrijf. Voorafgaand aan de voorstelling wordt een bijspijkercursus gegeven. In de foyer kan voor een persoonlijke test worden aangeschoven bij een gezelschapsspel. Tenslotte kan na afloop van gedachten worden gewisseld met een advocaat, rechter of officier van justitie.
De voorstelling (14+) begint om om 20.15 uur. Kaarten (à €12,50) via www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen