Wildvang in Centrum Beeldende Kunst Groningen

GRONINGEN

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) vormt zaterdag 9 december het decor voor Wildvang.

Wildvang is een jaarlijks, multidisciplinair event dat Groningse beeldende en literaire talenten ondersteunt in hun carrière. Het event is opgebouwd rondom het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld voor de productie en presentatie van nieuw werk. Het Hendrik de Vriesstipendium is een eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989). Kunstenaars en literaire talenten kunnen een plan indienen. Een jury bekijkt deze en draagt twee namen voor aan burgemeester en wethouders die de prijs toekennen. Dit jaar bestaat de jury uit Andrea Möller (voorzitter), Barend van Heusden, Joost Oomen, Matthijs Sanders, Aimée Terburg en Eva Weerts.

Genomineerden

Genomineerd in de categorie literatuur zijn dit jaar Kasper van Hoek en Nick ter Wal. In de categorie beeldende kunst gaat het tussen Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran Kenna, Gijs Deddens en Willem Warrink. De winnaars krijgen ieder 6000 euro waarmee ze een nieuw kunstwerk/ -boek kunnen realiseren. Ook krijgen ze 1000 euro voor coaching. Cultuurwethouder Paul de Rook tekent voor de prijsuitreiking. Tijdens Wildvang wordt eerder werk van de genomineerden tentoongesteld. Bovendien presenteren de stipendiumwinnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten, hun nieuwe werk.

Line-up

Wildvang is bovenal een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten. In de line-up staan, in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur, kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter: Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra. De presentatie is in handen van Anne Jan Toonstra. Wildvang begint om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Entree: gratis.
Meer informatie: www.cbkgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen