Winterreise Dag in De Oosterpoort

GRONINGEN

In De Oosterpoort in Groningen staat zondag 3 december een ‘Winterreise Dag’ geprogrammeerd.

Tijdens deze ‘Winterreise Dag’ worden de 24 liederen uit Schuberts cyclus ‘Winterreise’op verschillende manieren tot leven gewekt. De internationaal befaamde bas-bariton Robert Holl verkent met zijn donkere, expressieve stem alle uithoeken van de liederen. Hij wordt daarbij op piano begeleid door Roger Braun. De vijf zangeressen van het Coco Collectief brengen met pianist Maurice Lammerts van Bueren een hedendaagse versie op Schuberts meesterwerk.

Winterreise

Schuberts ‘Winterreise’ is een van de hoogtepunten van het klassieke lied. In de cyclus dwaalt een jongeman door sneeuw en duisternis, afgewezen in de liefde en verlaten door vrienden. Schubert verklankte alle droefenis zo mooi dat de romantische jongeling door miljoenen in het hart werd gesloten.

Programma

Het programma van de ‘Winterreise Dag’ begint om 15.30 uur met een optreden van het Coco Collectief. Om 19.00 uur volgt een gesprek over de ‘Winterreise’ met Theo van den Boogaard, kenner van het klassieke lied en werkzaam bij impresario Alferink. Hierop volgt (om 20.15 uur) het concert van Robert Holl en Roger Braun. Na het concert spreekt muziekjournalist Paul Herruer met Robert Holl en Roger Braun.
Informatie en kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen