Gezond Scoren Quiz in Kinepolis Groningen

GRONINGEN

De in het Noordlease Stadion in Groningen gevestigde bioscoop Kinepolis is woensdag 29 november toneel van de Gezond Scoren Quiz. Met deze quiz wordt het project ‘Gezond Scoren’ afgesloten.

‘Gezond Scoren’ is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Stichting FC Groningen in de Maatschappij en haar partners willen met dit project een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.

Tweeduizend leerlingen

Het project ‘Gezond Scoren’ heeft zich dit schooljaar gedurende zes weken afgespeeld in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden tweeduizend leerlingen van in totaal 28 basisscholen mee. Voor de finale zijn drie scholen geselecteerd: de St. Antoniusschool uit Sappemeer, O.B.S. Gieten en O.B.S. De Eshoek uit Annen. Quizmaster is Emiel Venema.

Sportplein14

De winnaar van de quiz wint een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De nummers 2 en 3 winnen een geldbedrag, dat de basisscholen kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

Auteur

Marc Jansen