Talkshow Stand van Stad stopt na bijna vijf jaar

GRONINGEN

Dagblad van het Noorden, OOG TV, Platform GRAS en het Groninger Forum stoppen met de talkshow ‘Stand van Stad’.

De makers van de talkshow hebben besloten dat het tijd is voor iets nieuws. Aflevering 39 op 21 december zal de allerlaatste zijn.

Stand van Stad

De allereerste Stand van Stad werd in januari 2013 opgenomen. Ook toen al met Bram Douwes als host en zaal 2 van het Groninger Forum als toneel. Na een uitstapje naar het Grand Theatre keerde de talkshow terug in het Groninger Forum. Hier ontwikkelde de show zich, nadat naast initiators Platform GRAS en het Groninger Forum ook OOG TV en Dagblad van het Noorden zich bij de redactie voegden, tot een volwassen tv-format.

Plezier en inhoud

Hoewel de vorm, de opzet en de productie van de show zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkelden, bleef het doel hetzelfde: een talkshow maken vol plezier en inhoud, en waarin alles wat de stad ‘maakt’ aan bod komt. Van stadsontwikkeling, sport, kunst en cultuur tot bestuur, politiek en de stedelijke creatieve industrie. Stand van Stad werd in september van dit jaar geëerd als beste lokale tv-programma.

Aflevering 39

Stand van Stad #39, op donderdag 21 december, krijgt het karakter van een kerst-/ oudjaars- /afscheidsspecial.

Auteur

Marc Jansen