Orgelconcert Leo van Doeselaar in Martinikerk

GRONINGEN

Leo van Doeselaar geeft zaterdag 2 december een concert op het Schnitgerorgel van de Martinikerk in Groningen. Thema is: ‘Bach en Luther’.

Dit concert is onderdeel van de meerjarige serie ‘Bach in de Martinikerk’, waarin alle orgelmuziek van Bach in de Martinikerk wordt uitgevoerd. Leo van Doeselaar speelt meerdere koralen van Luther, getoonzet door Bach, waaronder ‘Ein feste Burg ist unser Gott’, maar ook grote fuga’s en praeludiums.

Leo van Doeselaar

Leo van Doeselaar is een veelzijdig musicus; hij speelt orgel, piano en fortepiano. Hij is docent aan het conservatorium in Berlijn. Daarnaast geeft hij concerten in binnen- en buitenland en wordt hij veel gevraagd als jurylid en docent bij internationale orgelfestivals. Leo van Doeselaar is samen met Erwin Wiersinga titulair organist van de Martinikerk in Groningen. Daarnaast is hij organist van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Nederlandse Bachvereniging. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 10 euro.

Carillonconcert

Het orgelconcert wordt voorafgegaan door een bijpassend carillonconcert op de Martinitoren door stadsbeiaardier Auke de Boer.

Auteur

Marc Jansen